Blogi

Universiadit Taiwanissa (27.08.2017)

Kesälajien Universiadit alkoivat viikko sitten Taiwanissa ja jousiammunta oli yhtenä monilajitapahtuman 21 eri urheilulajista. Universiadit ovat tarkoitettu opiskelijoille ja kooltaan se on maailman neljänneksi suurin urheilutapahtuma. Kilpailijat ja huoltojoukot majoitetaan yhteisessä 10 000 henkilön kisakylässä, jossa on muun muassa 3 500 henkeä vetävä ruokala, pankki ja kauppoja. Suomen yli sadan hengen joukkueessa jousiampujia lisäkseni olivat Oulussa opiskelevat Antti Vikström ja Jaakko Hepola.

Kauas on pitkä matka ja lähes täyden vuorokauden kestänyt lentäminen yhdessä korkean kosteusprosentin ja yli 35 asteen lämpötilan kanssa vaativat sopeutumista kisakunnon kannalta. Saavuimmekin Taiwaniin viisi päivää ennen kilpailuiden alkua. Aikaero oli kiritty melko nopeasti, mutta ilmastosta ei voi samaa sanoa. Suomessa fiilikseen pääsee tekemällä kevyttä punttitreeniä seitsemän tuntia hieman normaalia alhaisemmille asteille lämmitetyssä saunassa, reipasta löylyn heittoa unohtamatta.

Kilpailuun paikan päällä valmistautuessa tekemiseen tuli tuntua päivä päivältä yhä enemmän, kun aluksi lämpö pisti lihakset melko veltoiksi. Päivät kuluivat nopeasti treenikentän, ruokalan ja kuntosalin välillä, kun lisäksi bussimatkat ottivat useamman tunnin päivästä. Viimein paahtava kisapäivä lähti liikkeelle. Alussa ei terävintä tekemistä löytynyt ja kisa alkoi osaltani melko heikosti ollen kuitenkin nousujohteinen. Lopulta hyväkään loppukiri ei  kummoiseen suoritukseen siivittänyt, mutta antoi varmemman fiiliksen pudotuksia ajatellen.

Ensimmäisellä puotuskierroksella vastassani oli Malesialainen Omar. Ottelu eteni tasaisesti päättyen kuitenkin 4-6 tilanteseen Omarin hyväksi. Myös Hepolan kisat päättyivät samaan vaiheeseen ja siirryimme tsemppaamaan joukkuekaveri Anttia toisella kierroksella. Vastassa ollut ranskalainen antoi Antille kuitenkin liian kovan vastuksen ja näin kilpailut olivat osaltamme ohi. Loppureissusta olikin sitten aikaa treenata ja kannustaa muita suomalaisia suorituksissaan.

Taiwanin universiadit olivat osaltani kauden päätöskisat ja kelien viiletessä alkaa harjoitushalli kutsua ulkokentän sijaan. Syksyllä on taas aikaa keskittyä hyvään ja kehittävään harjoitteluun, suunnitella tulevaa kautta sekä startata maajoukkueen leiritykset.