Blogi

Opiskelijoiden MM-kilpailut, Mongolia (06.06.2016)

Opiskelijoiden MM-kilpailut, Mongolia

Opiskelijoiden MM kilpailut kisattiin viime viikolla Ulan Batorissa, Mongoliassa. Suomea edustamassa olivat lisäkseni Antti Vikström Oulusta ja Tero Pyylampi Tampereelta. Saavuimme kaupunkiin keskiviikkona hieman myöhässä alkuperäisestä suunnitelmasta, kun lentoja oli peruttu sään ja vikojen vuoksi. Ehdimme kuitenkin torstain virallisiin harjoituksiin Mongolialaisittain paahtavaan liki 30 asteen helteeseen. Ulan Bator oli rähjäinen ja kadut todella ruuhkaisia. Hotellikin oli parhaat päivänsä nähnyt ja ruuaksi tarjoiltiin lammasta riisin kera aamusta iltaan. Kuitenkin hieman ennakko-odotuksista poiketen kilpailuiden järjestelyt menivät nappiin ja paikallisten ystävällisyys sekä vieraanvaraisuus jättivät maasta hyvän kuvan.

Nippu tiivistyi pudotuksiin
Alkukilpailu ammuttiin melko hyvässä kelissä, ison stadionin pyörivän tuulen hieman kiusatessa ampujia. Alkukilpailussa en aivan terävintä tekemistä löytänyt ja pisteet jäivät reilusti omasta tasostani. Jälkeenpäin analysoituna parempi luotto omaan suoritukseen olisi parantanut paineenalaista tekemistä. Kuitenkin pudotuskierrosten alkaessa tämäkin palanen loksahti kohdalleen ja nippu tiivistyi tuttuun tekemiseen. Alkukilpailun sijoitus 39 antoi vastaani kilpailun 26. Tämän puolalaisen tiputin kuitenkin tasaisesti vahvemmalla tekemisellä 7-1. 

Millistä kiinni hyytävässä kelissä
Toinen pudotuskierros ammuttiin seuraavana päivänä. Ulkona odottikin toisenlainen keli, sillä lämpötila oli tippunut kymmeneen ja vettä ripotteli vaakatasossa tuulen saattelemana. Onneksi me suomalaiset osaamme varautua kotimaan kaltaisiin kesäkeleihin toppahanskoilla ja lämpökerrastoilla, kun osa kanssakilpailijoista joutui hytisemään shortseissa t-paitasillaan. Sain vastaani ranskalaisen Euroopan mestarin, joka oli alkukilpailun seitsemäs. Kamppailu oli tasaisin koskaan ampumani, kun haalimme tuulisessa kelissä kovilla kierroksilla pisteitä vuorotellen. Kolme viidestä setistä meni tasan ja päädyimmekin uusintanuoleen. Kilpailun jatkaja ratkaistiin siis yhdellä nuolella. Ammuin ensin nuoleni, pienellä tuuliennakolla se nasahti kymppiin. Thomas tähtäsi vielä hetken ja onnistui myös täysillä pisteillä. Tauluille päästyämme tuomari vahvisti kuitenkin vastustajani kympin olevan millin lähempänä keskustaa ja näin kilpailu päättyi osaltani sijoitukseen seitsemäntoista.
Kaikenkaikkiaan olen tyytyväinen pudotusten tekemiseen, jonka taso olisi riittänyt aivan mitaliotteluihin saakka. Hiomista ennen ensivuoden kansainvälisiä koitoksia riittää vielä ja avainasemaan nousevat mentaalinen vahvuus ja tekniikan hiomisen jälkeinen toistojen tuoma rutiini. Loppukaudesta on hyvä keskittyä koviin kotimaisiin kilpailuihin ja hyvään harjoitteluun.