Blogi

Kesä käyntiin kisaviivalta (20.05.2017)

Kesä käyntiin kisaviivalta

Kesän kisakausi lähti käyntiin lauantaina 20.5. Turun Impivaarassa. Kylmästä keväästä ei ollut tietoakaan, kun lämpömittari kipusi yli 20 asteen ja auringonpaiste muistutti itsestään vielä illallakin punaisena hehkuvien käsivarsien kautta.

Kilpailu ammuttiin tuttuun tyyliin 70 metrin matkalta 72 nuolen karsintakierroksella aloittaen. Viime viikkojen hyvin kulkeneiden harjoitusten perusteella odotin kovia lukemia tuloskorttiin, mutta terävintä tekemistä ei tuntunut löytyvän. Lopulta melko tasaiset kierrokset tuottivat 619 pistettä, joka riitti kuitenkin alkukilpailun voittoon kahden pisteen erolla Turun Arcuksen Priit Tanveliin.

Pudotuksissa parempaa

Pudotuskierrokset alkoivat osaltani vapaavuorolla ja toisessa ottelussa sain vastaani seurakaveri Miika Sävelen Porista. Ottelu oli nopeasti ohi, kun pudotusten aikana tekeminen alkoi tukevoitua ja nippu tiivistyä. Voitin kolme perättäistä settiä lunastaen kultaottelupaikan lukemin 6-0.

Päivän finaalissa jatkoin hyvää tahtia, kun toisesta semifinaaliparista kultaotteluun tiensä raivannut Mortti Markkanen ei saanut riittävää tulosta taululle. Myös tämä ottelu päättyi edukseni 6-0.

Voitosta huolimatta päivän suoritukset eivät olleet aivan odotusten mukaisia. Taustalla piilee kuitenkin muutama tekijä, jotka varmistavat luoton parempiin näyttöihin kauden edetessä. Ensinnäkin kylmän kevään johdosta ulkokentällä vietetty aika on jäänyt todella vähäiseksi ja toiseksi viime kilpailuista on vierähtänyt hallikauden loputtua jo melkoinen tovi. Lisäksi kilpailupäivän analysointi toi esiin pari pointtia, joita on nyt hyvä lähteä hiomaan ennen seuraavia koitoksia.

Kuvat: Anssi Huhtala