Blogi

Jousiammuntaa parhaimmillaan Californian lämmössä (12.04.2016)

Jousiammuntaa parhaimmillaan Californian lämmössä

Matkasimme Maaliskuun puolivälissä Meksikon rajan tuntumaan Californian auringon alle käynnistämään ulkokauden. Yli kahden viikon ajan Chula Vistan olympic training center tarjosi loistavat olosuhteet ammattimaiseen harjoitteluun. Keskuksessa harjoittelee ja asuu viidentoista USA:n kärkiampujan lisäksi yli kymmenen muun olympialajin edustajaa. Huippu-urheilun keskus suosi täydellisten kelien lisäksi myös puitteiden puolesta, mistä esimerkkinä se tärkein, eli juuri valmistunut 30 miljoonan  jousiammuntahalli ja ulkokenttä. Hallista löytyi mm. 70 metrin sisärata ja 16 000 kuvaa sekunnissa ottava suurnopeuskamera välineiden virittämisessä auttamaan.

Huipputreeniä huippuseurassa

Harjoittelimme päivässä lähes yhdeksän tuntia ja laukaisumäärä kipusi noin 1800 nuolen viikkovauhtiin. Hyvää ja monipuolista harjoittelua lisäsi jokapäiväiset kilpailut, joita ammuttiin myös yhdessä USA:n joukkueen kanssa. Kovatasoista kilpailukokemusta kertyi siis roimasti. Lisäksi maailman parhaimpina pidettyjen valmentajien harjoitteet tulivat tutuksi ja näistä on hyvä kehittää omaa tekemistä myös jatkossa.
Leirin aikana ehdin tutustua moneen huippuampujaan ja valmentajaan, kuten maailman arvostetuimpaan valmentajaan Kisik Leehen, Olympiamitalisti Vic Wunderleehen ja USA:n ennätyksen juuri ampuneeseen Zach Garrettiin. Näin myös millaiset puitteet ja harjoitteet ovat näiden menestystarinoiden takana. Oppia kertyi siis laadukkaan treenin lisäksi paljon. 
Kaikenkaikkiaan leirin pohjalta on hyvä tähdätä ensi kesän kilpailuihin. Ensimmäinen tavoite on tulevassa lauantaissa, kun Porin karhuhallissa järjestetään Suomen edustusjoukkueen karsintakilpailu. Karsinnan kolme parasta valitaan EM-joukkueeseen ja neljä parasta lähtee Turkin World Cuppiin kesäkuussa, missä jaetaan viimeiset Rion olympiapaikat.