Blogi

Alkukauden kehitys siivitti Suomen parhaaksi (05.03.2017)

Alkukauden kehitys siivitti Suomen parhaaksi

Viikonloppuna kisattiin suomenmestaruudesta Kokkolassa. Kaksipäiväinen kilpailu alkoi lauantain 60 nuolen karsinnalla, jossa lunastin vahvan tasaisella tekemisellä kolmannen sijan. Alusta asti hallussani pysynyt kärkipaikka vaihtui, kun maajoukkuekavereista Antti Vikström sekä Markus Nikkanen kiilasivat niukasti ohitseni viimeisellä kierroksella saaden parhaat paikat Sunnuntain pudotuskierroksia ajatellen.

Hyvä vire jatkui seuraavan päivän pudotuksissa, kun tiputtelin kaavion vastustajat yksi toisensa jälkeen edeten kultaotteluun. Vastassa oli vakaalla ammunnalla hieman yllättäen tiensä finaaliin raivannut Vesa Aho, joka sai paikkansa kultaottelussa uusintanuolella semifinaalista. Nuoli kerrallaan vuorotellen ammuttu finaali pisti molemmat tiukille ja tasainen ottelu eteni 5 - 5 tilanteeseen. Koko viikonloppu huipentui yhteen suomenmestarin ratkaisevaan nuoleen, jonka ammuin keskemmälle vieden miesten kultamitalin.

Lyhyen matkan piinaava tasaisuus

Halli-SM ammutaan 18 metrin matkalta tauluun, jonka kympin säde on vain 2 cm. Lyhyellä matkalla pudotukset ovat usein todella tasaisia, kun taas ulkona 70 metrin matka alkaa jo synnyttämään reilumpia eroja. Tämäkin viikonloppu todisti, kuinka pieniä eroja 9 - 15 nuoleen typistetyn pudotusottelun aikana syntyy. Yllätyksiä nähtiin, kun ennakkoon kärkisijoista kamppailevia taitajia tippui jo ensimmäisillä kierroksilla. Usein hallimatka vaatiikin kovia hermoja sekä tasaista suorittamista läpi kilpailun, kun pienikin herpaannus saattaa maksaa jatkopaikan.

Kehitystä kahdella saralla

Suomenmestaruuden lisäksi viikonloppu antoi paljon. Vuoden vaihteessa löimme lukkoon pitkään kehitetyn tekniikan ja olenkin keskittynyt koko alkuvuoden toistettavuuteen sekä rentouteen. Tämän johdosta tulokset ovat olleet tasaisessa nousussa ja viikonloppuna sainkin todisteita siitä, että homma toimii myös kilpailupaineen alla. Lisäksi olen panostanut mentaaliharjoitteluun aiempaa enemmän ja myös tämä näkyi tekemisessä. Itsevarmuus, kehon kieli sekä hiottu mentaalikuvio antoivat aiempaa enemmän tukea suorituksiin. Kaikenkaikkiaan olen tyytyväinen alkuvuoden kehitykseen ja siihen, että tekeminen on menossa oikeaan suuntaan.